Info
x
info

OK

Info
x
info

» Toate forumurile » Ginecologie » Altele »

Sinechia

Intra in contul tau
 Username:  Password:
am uitat parola | nu am cont
Activitate | Top

Cauta job

ejobs

DIDA
5 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 21:01

CINE STIE CE E SI CUM SE TRATEAZA? E NEVOIE DE INTERVENTIE? (SINECHIA)

Raporteaza abuz de limbaj
christinaki
2 mesaje
Oras: Oradea
Postat pe: 16 Martie 2009, ora 20:47

Sinechia uterina reprezinta o alipire a peretilor uterini ca rezultat al raspunsului inflamator post agresiune data cel mai frecvent de un chiuretaj.

In cazul unei sinechi, rezolvarea acesteia poate fi realizata prin dilatare cu dilatatoarele Haegar (instrumente folosite si la chiuretaj pentru dilatarea colului uterin), prin intermediul histeroscopului (se introduce in cavitatea uterina un tub subtire care, pe langa posibilitatea vizualizarii cavitatii, are si capacitate interventionala, dezunind astfel peretii uterini si rezolvand astfel sinechia.

gabirasanu
1 mesaj
Postat pe: 17 Iunie 2009, ora 12:44

eu am avut sinechie uterina in urma unui chiuretaj prea brutal ( culmea , facut la unul dintre cei mai buni doctori din constanta, cu o gramada de bani)si timp de aproape 2 ani nu am mai avut ciclu menstrual, pana m-am hotarat sa merg la medic , acesta mi-a facut o interventie asemanatoare chiuretajului( cu anestezie generala insa , deoarece este destul de dureroasa ) si de atunci am ciclu normal . marele dezavantaj este ca sunt aproape 100% sanse sa nu mai poti face copii dupa aceea . eu am 3 ani de atunci si pot sa spun ca , fara nici un mijloc de contracepptie si cu o viata sexuala normal, nu ama mai ramas niciodatat insarcinata de atunci . de aceea recomand tuturor femeilor sa foloseasca mijloace contraceptive si ,numai extrem , sa recurga la avort deoarece consecintele pot fi foarte grave

1 mesaj
Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 10:22

Buna!Sunt casatorita de 4ani si 6luni,iar anul trecut am fost diagnosticata cu sinechie uterina.Ne dorim foarte mult un copil, iar anul trecut am inceput investigatiile sa vedem care este problema!Mi s-a facut o histerosalpingografie, sa se vada daca am ceva la trompe, iar in urma acestei interventii mi s-a dat diagnosticul de sinechie uterina.In vederea rezolvarii problei mi s-a montat un sterilet, iar spre ;;norocul˝ meu a alunecat si am sangerat 1luna, dupa care l-am scos!Partea interesanta este ca eu am menstruatie si din cate am aflat in sinechie nu este menstruatie.Nu stiu ce sa mai cred!Mi s-a spus ca se poate rezolva doar prin interventie chirurgicala(operatie- m-a trimis la Tg. Mures)
Ce sa fac?

liviuca
2 mesaje
Postat pe: 27 Iulie 2009, ora 14:04

eu am avut parte de sinechie de 2 ori
nu este adevarat faptul ca nu mai ramai insarcinata dupa asta
mi s-a montat un sterilet si dupa ce l-am scos, la scurt timp am nascut o fetita; in legatura cu steriletul cazut, e bine sa mergi la un ginecolog care stie bine meserie
eu am avut sterilet 25 de ani si nu am avut nici cea mai mica problema
primul mi s-a pus in 1983, pt ca de 2 ori se intervenise pt sinechie si a fost singura metoda pt a avea ciclu
apropo;cand ai sinechie, sigur nu ai cum sa mai ai ciclu>>>>>>>>>>

economa
54 mesaje
Postat pe: 25 August 2009, ora 22:13

Ajutati-ma si pe mine , am facut un chiuretaj in 4 iunie, de atunci nu mi-a venit ciclu, mi-a dat medicul orgamteril si a zis ca in 2 saptamani ar trebui sa0mi vina , dar nimic, am facut ecograf si a zis ca nu s-a format endometru, nu mai stu ce sa fac, sa consult alt medic,?Sinechia se vede la ecograf?cum se depisteaza?parca immi crapa burta , mai am dureri usoare zic ca-mi vine dar nimic, si simt o presiune in burta.Am facut 2 teste barza ca mor de frica dar nu stiu ce sa mai fac.

claudia_ema68
2 mesaje
Postat pe: 13 Noiembrie 2009, ora 22:30

BUNA SEARA LA TOATA LUMEA ,AM 35 DE ANI SI POT SPUNE CA AM FOST DIAGNOSTICATA CU SINECHIE UTERINA IN URMA CU 15 ANI FACUTA IN URMA UNUI CHIURETAJ ,MI SA PUS STERILET IN FORMADE "T" PENTRU A LASA CICLUL MENSTRUAL SA VINA ,AM SCOS STERILETUL DEOARCECE SE DEPLASASE SI AM RAMAS DIN NOU INSARCINATA ,DE ATUNCI AM RAMAS INSARCINATA DE 9 ORI ,NU VA FACETI GRIJI CA NU PUTETI RAMANE INSARCINATE DIN CAUZA SINECHIEI,EU CRED CA ALTELE SUNT PROBLEMELE ,SANATATE MAXIMA

Mergi la: